Nasır Bakımı

Sağlık sadece hastalık ya da sakatlığın bulunmaması değil; fiziken, ruhen ve sosyal olarak tam bir iyilik halidir.

G?zelli?ini Ke?fet...

Nasır Bakımı

İnsan cildi bazı konularda oldukça hassastır. Özellikle de konu ayak ise hassaslık daha da artmaktadır. Ayakta çıkan ve oluşan hastalıklar insanları ciddi derecede rahatsız eder ve etkiler. Diyabetik ayak ve nasır hastalığı bunlardan birkaçıdır. Diyabetik ayak hastalığı daha çok şeker hastalığı olan kişilerde gözükmektedir. Ancak nasır daha yaygın bir hastalıktır.

Hastalığın sıkıntısından çok bakımı da önemlidir. Nasır bakımı üzerinde durulması gereken bir konudur. Bu hastalığı geçiremeyen ya da atlatamayan kişiler uzman hekime başvurmalarında fayda vardır.

Deri üzerinde yoğun bir şekilde oluşan kalınlaşmalara nasır denir. Nasır genellikle kemikli bölgelerde oluşur. Nasır hem ayakta hem elde çıkmaktadır. Yaygın bilenen bir cilt hastalığıdır. Ellerden çok ayak kısımlarında nasır daha fazla görülmektedir. Nasır, sert ve kalın bir yapıya sahiptir. Yüzeyde belli kalınlaşmalara neden olur.

Nasırın ortaya çıkmasıyla birlikte derinin o kısmında ağrı belirtileri kendini baş gösterir. Ağrının yaşanmasındaki en büyük neden ise sinir dokularına baskı yapmasıdır. Sinirlere yapılan baskı sonucu ağrılar gerçekleşir. Nasır; ayak tabanı, topuk, topuk arkası, parmak üstleri ve parmak aralarında sıkça görülür. Ayak tabanı genetik olan kişilerde nasır riski daha fazladır.

Nasır, yavaş yavaş ortaya çıkar. Birden ağrı hissettirmez. Ancak tedavi altına alınmadığı zaman nasır git gide büyür ve ciddi bir sorun haline dönüşür. Nasırın çıktığını fark edenler direkt tedavi yöntemlerine başvurmalıdır. Bunun için evde uygulamak mümkün olduğu gibi uzman kişilere danışmak da tercih edilebilir. Nasır bakımı için tedbiri önceden almak da fayda vardır.

Nasır birden fazla sebeple oluşur. Eldeki nasırlar genellikle çiftçilik ve bahçe işlerinde uğraşan kişilerde görülmektedir. Kürek, tırmık vb. aletleri kullanan kişilerde nasır daha çabuk görülür. Uzun kullanımla ellerde yıpranmalar yaşanmaktadır. Ayak nasırı ise uzun süre ayakta durma, koşma, yürüyüş, deniz kenarında çıplak ayakla gezme gibi nedenlerden oluşur.

  • Yürüyüş Bozuklukları
  • Obezite
  • Çıplak Ayakla Sıklıkla Gezmek
  • Tekrarlanan El ve Ayak Hareketleri
  • Yanlış Seçilen Ayakkabı

Nasır bakımı için evde uygulayacağınız pratik çözümler bulunmaktadır. Bu yöntemleri uygulayarak nasırı daha çabuk dışarı çıkarmak mümkündür. Nasır bakımına başlamadan önce hangi düzeyde olduğunu doğru tespit etmek gerekir. İltihaplı şekilde olan nasırlara evde müdahale etmek doğru olmayacaktır. Bunun için bir hekim gözetiminde tedavi uygulanmasında fayda vardır.

Hastalığın yeni yeni oluştuğu durumlarda ise ılık tuzlu ya da karbonatlı su yapmak olacaktır. Düzenli şekilde yapılan işlemle beraber bölgenin yumuşatılması sağlanır. Uygulama sonrası deri iyice kurulanmalıdır ve yumuşak bir krem ile tedavi tamamlanmalıdır.

Nasır bakımı yapanlar deri yüzeyine sürekli dikkat etmelidir. Nasırın kaplı olduğu yer için zorlama yapılmamalıdır. Ayakta bulunan nasır için uygun bir ayakkabı seçilmelidir. Ayak tabanının basıncı eşit şekilde dağıtılmalıdır. Nasır olduğu bölgeye aşırı yük uygulanmamalıdır. Düzenli ve sürekli olarak yüzey temizlenmelidir. Yüzeye fazla baskı yapmak canınızın yanmasına sebep olabilir.

El bakımı için ise aynı şekilde uygulamalar gerekecektir. Çalışılan işin yoğunluğuna göre ellerin dinlenmesi ve dikkat edilmesi gereklidir. Çıplak elle iş yapılmamalıdır. İşlerin büyük çoğunluğunda eldiven kullanılmalıdır. Nasır bakımı için el ve ayaklar kontrol altında tutulmalıdır.

Nasır bakımı uygulayacak kişiler evde tedavi yöntemini tercih edebilirler. Buna ek olarak geçemeyen nasırlar için tıbbi tedavi yöntemine yönelim gösterilmelidir. Uzman kişilerin vereceği ilaçlar ve uygulayacağı tedavi yöntemleriyle bu süreç kısa sürede tamamlanabilir. Nasır bantları, nasır kalemi ve nasır ilacı kullanılan tıbbi tedavi yöntemlerinden bazılarıdır.

Sizi Arayalım

Sizi Arayalım

Sizi arayalım
güzellik merkezi tanıtım filmi