Deri Deformasyon Bakımı

Sağlık sadece hastalık ya da sakatlığın bulunmaması değil; fiziken, ruhen ve sosyal olarak tam bir iyilik halidir.

G?zelli?ini Ke?fet...

Deri Deformasyon Bakımı

İnsan vücudunda deformasyona en çok maruz kalan deridir. Dış tabaka yüzeyinde bulunmasından dolayı daha çabuk eskimeye sebep olur. Ufak tefek deforme olan deri yapısı bazen dış etkilere bağlı olarak ciddi deformelere neden olmaktadır. Cilt yanığına maruz kalan kişilerde kısmi kalıcı hasarlar meydana gelmektedir. Derecesine göre değişen yanıkların bir kısmı zamanla geçerken bir kısmı da vücutta kalıcı hasarlar bırakır.

Normal deri deformasyon ise zamanla ya da yaşanılan zorluklara göre değişkenlik göstermektedir. Derinin deforme olması genellikle el ve ayak kısımlarında gözükmektedir. Cildin en çok açık olan bu iki kısmı dışarıdan maruz kaldığı şeylerle yıpranmaktadır. Genetik bir bozukluğu olabildiği gibi psikolojik olarak da insan kendisini bu konuda etkilemektedir.

Deri deformasyon dediğimizde hastalığın belirtileri ve etkilerini herkes de farklı görülebilir. Belli başlı nedenlerden dolayı deri deformasyonu yaşansa da herkes aynı düzeyde bu hastalığı geçirmez. Hastalığın nasıl oluştuğu kadar bakım uygulaması da dikkat edilmesi gereken konuların başında gelir. Deri deformasyon bakımı yaşanılan hastalık sonrası daha çok önem kazanır. Gerekli bakımların yapılmaması ya da uygulanan yanlış yöntemler deri de ciddi tahribatlara yol açar. Her tedavi de olduğu gibi deri deformasyonun verimli sonuç vermesi için işi uzmanına danışılmalıdır.

Deri deformasyonu vücudun hemen hemen her yerinde yaşanabilmektedir. Belli bir bölgede yaşanmadığı bilinmektedir. Fakat bazı bölgelerde deri deformasyonu daha fazla ve sık yaşanır. Vücudun en çok el ve ayak kısımlarında deri deformasyonu görülmektedir. El ve ayaktan sonra en fazla deri deformasyonu yüz kısmında meydana gelmektedir.

Deri deformasyonu kullanılan güzellik ürünlerinden de kaynaklanabilir. El ya da yüz için kullanılan krem benzeri ürünler deri de deformasyona yol açabilir. Aynı şekilde ayak tabanının ve çevresinin kullanılan kremlerle aşındığı söylenmektedir. Kullanılan bu tür ürünler cilde güzellikten çok kötülük kazandırmaktadır. Vücuda sürülecek olan ilaç öncesi gerekli uzmanlardan muhakkak destek alınmalıdır.

Deri deformasyonu mevsimsel dönemlere göre de değişiklik göstermektedir. Derinin deforme oluşu mevsimlere göre ciddi farklılık oluşturur. Kışın deri yüzeyinde çatlaklar daha sık meydana gelmektedir. Havaların soğuması vücuttaki derinin daha çabuk deforme olmasına neden olur. Deri deformasyonu bakımı için kışın önemli olduğunu uzmanlarda belirtmektedir. Uzmanlara göre kışın vücudu deforme olmasına karşı korumak gerektiğini söylemektedir. Yaza iyi bir hazırlık yapabilmek için kış bakımını yapmakta fayda vardır. Kışı iyi bir şekilde geçiren vücudun yaz döneminde de aynı güzelliği koruduğu bilinmektedir.

Kış aylarında soğuk hava, rüzgâr ve su gibi faktörler cildin yıpranmasına önemli etkendir. Kuru havaların daha çok olduğu ve nem oranının ciddi derece düştüğü kış ayları çatlaklara direkt olarak gebedir. Kış mevsimi cildin soluk ve mat olduğu bir dönemdir. 

Fakat bu durumu pozitife çevirmek mümkün. Bu konuda öncelikle bir uzman destek alabilirsiniz. Kış aylarında uygulanacak tedavi yöntemleriyle cildi koruyabilmek mümkün hale gelmektedir.

Deri deformasyonu, ölü doku ile ilişkilendirilebilir. Sertleşen nasırlaşan dokunun temizliği uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Tedavi esnasında uygulamanın yanlış yapılması, onarmaya çalışırken ölü dokunun yeniden oluşmasına zemin hazırlayabilir. Deri deformasyon bakımında en önemli detaylardan biri cildin nemini korumasını sağlamaktır. Tedaviyi etkileyen bu unsur göz ardı edilmemelidir. Vazelin gibi katı yağlardan kaçınılmalı yoğun nem sağlayan sağlıklı ürünlere başvurulmalıdır. Deri deformasyonu önemsenmeli ve ihmal edilmemelidir ki daha ciddi problemlere sebep olmasın. 

Sizi Arayalım

Sizi Arayalım

Sizi arayalım
güzellik merkezi tanıtım filmi